garbomysteriet

Det är ett underhållande mysterium baserat på Häringes förflutna, med tidstypisk glamour och en lagom bit dekadens. Ni får träda in i karaktärer som bröderna Kreuger, Greta Garbo, Douglas Fairbanks och makarna Wenner-Gren. Under kvällen kommer nya instruktioner efter hand, steg för steg närmar ni er gåtans lösning, där alla är misstänkta.


Vem är den skarpa hjärnan som slutligen avslöjar mördaren?Gruppstorlek

Fungerar för 8 personer och uppåt.


Tidsåtgång

Ca 45 minuters mingel. Spelet fortsätter till middagen, med avslut och prisutdelning mot slutet av middagen. 


Spelplats

Häringe Slott.


GARBO

mysteriet

Följ med på en tidsresa, till Torsten Kreugers festglada dagar på Häringe Slott! Året är 1929 och du och ditt sällskap är inbjudna till ett glamoröst cocktailparty, där var och en har sin roll i intrigen.

 

På Kreugers Häringe minglar Hollywoodstjärnor med svenska divor och hårdföra industrimagnater. Kvällens hedersgäst är Greta Garbo, som har sitt specialdesignade rum på slottet… men det finns konkurrenter i sällskapet, som själva ser sig som festens största stjärna.

 

Här är det ni själva som står i centrum för handlingen. En tidstypisk hollywood-regissör guidar er genom kvällen, förser er med information och samtalspunkter. Ni tilldelas varsin rollkaraktär, sedan får var och en välja nivån på aktivitet och dramatik i sitt agerande.

 

I festens vimmel kommer också Döden att avlägga visit. Er uppgift blir att avslöja mördaren genom frågor och efterforskningar, medan ni njuter av slottsmiddagen. Kanske är det du som är den skyldige?


Under spelets gång finns mysterier att lösa, tävlingar att vinna och ärofulla priser att konkurrera om!